Jdi na obsah Jdi na menu
 

MČR 2023

article preview
MČR - mladší žáci
Na turnaji mladších žáků se do 16’ probojoval Jiří Burian a obsadil pěkné 16. místo!
Mezi mladšími žačkami šermovala Elen Fialová, která skončila na 20. místě.
 
MČR senioři, seniorky
Na MČR seniorů obhájil Jakub Jurka své vítězství z minulého roku a potřetí v řadě se stává mistrem ČR! Taktéž vyhrál seriál Českého poháru! Mezi seniorkami zazářila Barbora Čapková, která si vybojovala bronzovou medaili!
Dále se v top 16’ umístili:
12. místo Adam Osička
15. místo Marcela Říhová
 
Náš tým ve složení Jurka, Osička, Stehlík Vašíček dnes vybojoval titul vicemistrů ČR! 12. příčku obsadilo družstvo Dukla Olomouc “A” ve složení Földes, Hlaváč, Motalík, Špatenka. Mezi seniorkami se na 6. místě umístilo družstvo “B” (Jasná, Jasná, Špatenková) a na 7. místě družstvo “A” (Čapková, Říhová, Voláková, Žádníková).
 
MČR žáci a žačky
V kategorii žaček se o první místo utkaly Hana Jurková a Natálie Coufalová! Hanka nakonec zvítězila 15:11 a odvážil si tak domů 1. místo a titul Mistryně ČR Natka bere 2. příčku a stává se Vicemistryní ČR
Mezi žáky si 22. příčku vybojoval Michal Charamza!
 
MČR junioři, juniorky
Na MČR v Bělé pod Bezdězem si titul mistryně České republiky vybojovala žačka Hana Jurková! Ve finále zvítězila nejtěsnějším rozdílem 15:14! Tímto úspěchem si navíc zajistila i titul Vítězky Českého poháru pro sezónu 2022/23! Ve finálové 8’ ji doplnila na 5. místě Daniela Šmídová! Mezi juniory se do top 16’ probojoval Gael Janů, který obsadil 12. místo!
Na MČR družstev v Bělé pod Bezdězem si naše družstvo ve složení Jurková, Miklendová, Šmídová vyšermovalo stříbro! Mezi juniory skončilo družstvo “Dukla Olomouc A” Gael, Knob, Král, Volák na bramborové příčce. Tým “B” ve složení Bureš, Kuráň, Pokorný obsadil 11. místo.
 

MČR kadetů a kadetek

Na domácím kadetském turnaji se všechny 3 naše závodnice probojovaly do finálové 8’. Nejvíce se dařilo Haně Jurkové, která se prošermovala až do finále a odnáší si 2. místo! Natálie Coufalová obsadila 5. příčku a Valérie Miklendová skončila na 7. místě! Mezi kadety se na bednu prošermoval Patrik Volák, který si z turnaje odnáší 3. místo! Na 16. příčce skončil Otakar Toloch.
Na MČR družstev si první místo mezi kadetkami odnášejí Hana Jurková, Natálie Coufalová a Valerie Miklendová.V soutěži kadetů se naše družstvo ve složení Jiří Burian, Michal Charamza, Otakar Toloch a Patrik Volák umístilo na 5. místě!
 
Ohlédnutí za letošním MČR 

Naši závodníci nasbírali celkem 10 medailí napříč všemi kategoriemi! Jakub Jurka a Hana Jurková se navíc stali i vítězi ČP pro sezónu 2022/23! 

4x zlato 4x stříbro 2x bronz

1. místo: Jakub Jurka (senioři), Hana Jurková (žačky & juniorky), družstvo kadetek (Coufalová, Jurková, Miklendová)
2. místo: družstvo seniorů (Jurka, Osička, Stehlík, Vašíček), Natálie Coufalová (žačky), družstvo juniorek (Jurková, Miklendová, Šmídová), Hana Jurková (kadetky)
3. místo: Barbora Čapková (seniorky), Patrik Volák (kadeti)

Vítěz ČP: Jakub Jurka (senioři), Hana Jurková (juniorky)

Všem ještě jednou moc gratulujeme a přejeme krásné prázdniny!
 
 

Partneři