Jdi na obsah Jdi na menu
 

MČR 2024 senioři

MISTŘI! 

article preview

MČR seniorů v pražských Letňanech ovládl suverénním výkonem Jakub Jurka a odváží si zaslouženě titul MISTRA REPUBLIKY ČR! Jakub tento titul drží již od roku 2021 a vybojoval ho tedy po čtvrté v řadě! Skvěle šermovali taky naši další závodníci - Libor Motalík (23.), Tomáš Földes (24.) a Jan Stehlík (27.) se v konkurenci 68 závodníků probojovali do top 32’! Další umístění je následující:
35. Martin Špatenka
37. Martin Kuráň
47. Jakub Hlaváč

Po vítězství Jakuba přidala stříbrnou medaili na MČR seniorek jeho mladší sestra Hana Jurková! Hanka šermovala celý den parádně a zaznamenala pouze jedinou porážku v samotném finále, kdy těsně nestačila na Veroniku Bieleszovou z SC Praha.
Na věkem teprve žačku to je fantastický výkon! Do top 8’ se rovněž probojovala naše závodnice a současně trenérka Barbora Čapková. K loňské bronzové medaili přidává úspěch v podobě 7. místa. Valča Miklendová se umístila na super 11. místě a Natálie Coufalová na 14. místě z 31 závodnic. Další umístění je následující:

20. Daniela Žádníková
21. Adéla Jasná
29. Marcela Říhová

V týmové soutěži seniorů cinkla stříbrná medaile! Družstvo ve složení Jurka, Stehlík a Kuráň šermovalo celý den parádně a podlehlo až ve finále týmu SC Praha “A”.
Náš druhý nadějný tým ve složení Földes, Špatenka a Motalík musel bohužel ze zdravotních důvodů odstoupit.

V kategorii seniorek se dařilo týmu ve složení Čapková, Žádníková, Říhová a Jasná, které se probojovalo do top 4’! Holky si nakonec odváží smolnou bramborovou medaili.
Družstvo ve složení Jurková, Miklendová a Coufalová vybojovalo 7. příčku z 9 týmů.

 

Náhledy fotografií ze složky MČR senioři

 

Partneři